TV Fool  

Go Back   TV Fool > Over The Air Services > Help With Reception

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 1-Mar-2016, 6:53 PM   #21
rabbit73
Retired A/V Tech
 
Join Date: Aug 2012
Location: S.E. VA
Posts: 2,738
Quote:
Originally Posted by Blackbeen View Post
What does it mean to be a 20+ dB attenuator?
It means that an unpowered preamp lets the signals through, but they are 20 dB weaker because they have not been amplified.
Quote:
Originally Posted by Blackbeen View Post
I got an ad Solid Signal for the Televes DigiNova Boss, seemed kinda interesting as a possible quick fix, I have a J-mount outside the northbound window of my 3rd floor apt that I used to use with the DB4e antenna before I chimney mounted it, its rather expensive though given I plan on doing it up right with a Winegard HD8200U on a 50' tower when I move into a house, but I'm really missing my Detroit channels.
It is difficult to help you any further with your problem because you have taken over G-Star's thread instead of starting your own thread and providing your tvfool report.
__________________
If you can not measure it, you can not improve it.
Lord Kelvin, 1883
http://www.megalithia.com/elect/aeri...ttpoorman.html

Last edited by rabbit73; 1-Mar-2016 at 7:06 PM.
rabbit73 is offline   Reply With Quote
Old 4-Mar-2016, 1:15 AM   #22
Blackbeen
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Toledo Ohio
Posts: 65
Quote:
Originally Posted by rabbit73 View Post
It means that an unpowered preamp lets the signals through, but they are 20 dB weaker because they have not been amplified.

It is difficult to help you any further with your problem because you have taken over G-Star's thread instead of starting your own thread and providing your tvfool report.
Sorry, it wasn't my intent & it didn't seem overtly off topic all that info was originally posted here:
http://forum.tvfool.com/showthread.php?t=9063
Blackbeen is offline   Reply With Quote
Old 4-Mar-2016, 2:24 PM   #23
rabbit73
Retired A/V Tech
 
Join Date: Aug 2012
Location: S.E. VA
Posts: 2,738
Quote:
Originally Posted by Blackbeen View Post
Sorry, it wasn't my intent & it didn't seem overtly off topic all that info was originally posted here:
http://forum.tvfool.com/showthread.php?t=9063
Thanks for the link to your old thread. After reading about your situation and your experience the installer I have a better understanding of your problem. I was too hasty with my words; you were correct in asking ADTech about your preamp while he was here.
Quote:
Originally Posted by Blackbeen View Post
Well I didn't even notice that The Juice replacement was already at my door, so I hooked up the inserter & plugged it in, happy to see a green light I thought I was good to go & gave my TV a scan, unfortunately, even with the green light on the adapter it scans the same local 20 channels (when working I normally get 40 on a bad night), the only difference with this inserter is it scans the same 20 adapter plugged in or not, with the old one it would actually only scan 9 plugged in but 20 power off, regardless I assume the CPA19 is bad (green light on or not), I wish I could get to the roof to test the Juice but it may have to wait until I move.
Quote:
would the fact that the old inserter worked better unpowered indicate that the adapter is bad or something else?
The inserter contains a capacitor that lets the signals through to the TV with or without power, but blocks the DC power needed by the preamp.



Depending upon which channels are missing, if you get 20 channels unpowered and 9 powered, that might be a symptom of overload from your strong local channels.
Attached Images
File Type: jpg Antennas Direct Power Inserter.jpg (59.4 KB, 1269 views)
__________________
If you can not measure it, you can not improve it.
Lord Kelvin, 1883
http://www.megalithia.com/elect/aeri...ttpoorman.html

Last edited by rabbit73; 4-Mar-2016 at 2:41 PM.
rabbit73 is offline   Reply With Quote
Old 4-Mar-2016, 2:53 PM   #24
rabbit73
Retired A/V Tech
 
Join Date: Aug 2012
Location: S.E. VA
Posts: 2,738
Quote:
Originally Posted by Blackbeen View Post
I got an ad Solid Signal for the Televes DigiNova Boss, seemed kinda interesting as a possible quick fix, I have a J-mount outside the northbound window of my 3rd floor apt that I used to use with the DB4e antenna before I chimney mounted it, its rather expensive though given I plan on doing it up right with a Winegard HD8200U on a 50' tower when I move into a house, but I'm really missing my Detroit channels.
I moved a repeat of that post to your old thread:
Toledo OH reception & Channel Master 7777/7778 preamp question
http://forum.tvfool.com/showthread.php?t=9063&page=2
__________________
If you can not measure it, you can not improve it.
Lord Kelvin, 1883
http://www.megalithia.com/elect/aeri...ttpoorman.html
rabbit73 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Go Back   TV Fool > Over The Air Services > Help With Reception


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT. The time now is 7:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright © TV Fool, LLC