TV Fool  

Go Back   TV Fool > Over The Air Services > Help With Reception

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 20-Dec-2014, 1:56 PM   #1
Esteban
Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 42
Antenna help

Below is my area info. I presently get 10 stations with a Channel Master 4228HD, & am asking for advice to get more. A friend has offered me his huge , unknown brand name antenna if I take it down. It is 4 years old & comes with 30ft mast , cables, amplifier, rotor, etc. I know that is not much info about it, but how much better do you think it would be,,, or suggest another antenna for me & I'll use that rotor. Thanks.


http://www.tvfool.com/?option=com_wr...d2433cdefeb347
Esteban is offline   Reply With Quote
Old 20-Dec-2014, 3:40 PM   #2
timgr
Senior Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Medford MA USA
Posts: 371
Well, it's difficult to say much from your description. You might post pictures of the antenna you are being gifted.
timgr is offline   Reply With Quote
Old 20-Dec-2014, 4:01 PM   #3
ADTech
Antennas Direct Tech Supp
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,939
Even before that, you need to identify which stations you are getting and those that you are not getting but you think you should. If you're already getting all of your desired local stations with your current setup and there's no realistic probability of getting more except as an experiment, you'll need to decide if the extra work is likely to be worth the effort.

If nothing else, the rotor would probably be the most valuable part of the package to your location.
__________________
Antennas Direct Tech Support

For support and recommendations regarding our products, please contact us directly at https://www.antennasdirect.com/customer-service.html

Sorry, I'm not a mod and cannot assist with your site registration.
ADTech is offline   Reply With Quote
Old 21-Dec-2014, 1:41 PM   #4
Esteban
Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 42
I don't have pix but I will try to later, or look on it for info. Looking online, this looks to be what I will get . Channel Master Model # CM-3020
Right now, I am getting ;
5-1 ,, 5-2,, 5-3 ,, 9-1,, 9-2 ,, 20-1,, 20-2,, 28-1,, 28-2,, 51-1,,, & 51-2. I would like to get even more channels, such as thru the yellow & red paths on my link. The more I can get, the more I will consider dropping the paid services I have.
Thank you.
Esteban is offline   Reply With Quote
Old 23-Dec-2014, 6:47 PM   #5
Esteban
Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 42
This is the antenna that a friend is giving to me.Hope tyhis helps. Thanks !

Winegard HD8200U
Esteban is offline   Reply With Quote
Old 23-Dec-2014, 8:41 PM   #6
ADTech
Antennas Direct Tech Supp
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,939
For something the size of an aircraft carrier (14' long by 10' wide), you'll likely pick up WRUF-LD and maybe W07BP additionally and that's about it.

Your existing antenna is better on UHF, you're already getting almost everything possible on high-VHF, and there's only one station on low-VHF.

If the amp is a good one that doesn't overload easily, you'd probably be better off keeping your existing antenna and using the rotor and pre-amp. The other antenna can be recycled into something I consider more useful - beer cans.

Good luck!
__________________
Antennas Direct Tech Support

For support and recommendations regarding our products, please contact us directly at https://www.antennasdirect.com/customer-service.html

Sorry, I'm not a mod and cannot assist with your site registration.

Last edited by ADTech; 23-Dec-2014 at 8:44 PM.
ADTech is offline   Reply With Quote
Old 23-Dec-2014, 8:46 PM   #7
Esteban
Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 42
WOW ! That's all, even with a rotor ? I get WRUF sometimes, but not always. This antenna is 14ft long !
Esteban is offline   Reply With Quote
Old 23-Dec-2014, 10:57 PM   #8
ADTech
Antennas Direct Tech Supp
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,939
Doesn't matter. Most of that length and width was spent on elements that aren't needed for YOUR specific location.
__________________
Antennas Direct Tech Support

For support and recommendations regarding our products, please contact us directly at https://www.antennasdirect.com/customer-service.html

Sorry, I'm not a mod and cannot assist with your site registration.
ADTech is offline   Reply With Quote
Old 24-Dec-2014, 12:50 PM   #9
Esteban
Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 42
Thanks. I will see if manually pointing the present antenna at the other locations will allow me to pick up more channels. If it, does, I will use the rotor . That antenna is a monster !!
Esteban is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Go Back   TV Fool > Over The Air Services > Help With Reception


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT. The time now is 12:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © TV Fool, LLC