TV Fool  

Go Back   TV Fool > Over The Air Services > Help With Reception

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 5-Sep-2011, 1:53 PM   #1
flogator
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2
Question What happened to CIVO-DT?

After the transition to digital TV on September 1st, I was able to receive Télé-Québec (CIVO-DT) very nicely on digital channel 30 (virtual channel 30.1). Unfortunately, since yesterday, I do not sense any signals on this channel. I have rescan the channels over and over but never pick up channel 30.

I would like to believe that my antenna setup is right as I receive all other channels coming from Camp Fortune at 100% according to my TV.

So would anybody know if there are any issues with this station (CIVO-DT)? Is there anything special I need to do (antenna wise) to pick up this station? Any help is greatly appreciated.
flogator is offline   Reply With Quote
Old 5-Sep-2011, 2:22 PM   #2
jjcb
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 3
Angry What happened to CIVO-DT?

I am having the exact same problem with my reception of channel 30.1 that flogator is having. CIVO-DT worked fine for a couple of days after conversion but it has since disappeared. All other channels out of Camp Fortune (and those out of Manotick ... I'm about equidistant from both towers) are coming in loud and clear. My conclusion is that CIVO-DT is having birthing issues.
jjcb is offline   Reply With Quote
Old 5-Sep-2011, 2:31 PM   #3
Tigerbangs
TV Reception Maven
 
Tigerbangs's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Springfield, MA
Posts: 339
Send a message via AIM to Tigerbangs Send a message via Yahoo to Tigerbangs
True: check out the OTA reception thread at www.digitalhome.ca for more information: there is a whole Ottawa reception thread there...
Tigerbangs is offline   Reply With Quote
Old 6-Sep-2011, 12:28 PM   #5
flogator
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2
Smile CIVO-DT is back!

Thank you all for your replies. Following the links, it shows I wasn't the only one having trouble with Télé-Québec. However, this morning, I rescan my channels and CIVO-DT is back. I can only conclude this was an outage from the broadcaster that was fixed by this morning.
flogator is offline   Reply With Quote
Old 26-Oct-2011, 7:32 PM   #6
LenK
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 2
I am receiving CIVO 30.1

I am using an antenna made from a 1x2 and a few pieces of wire, and I get CIVO fine. I have tried the antenna for only about a week. CHOT 40.1 did not come in just now, but it was there before.
LenK is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
civo

Go Back   TV Fool > Over The Air Services > Help With Reception


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT. The time now is 7:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © TV Fool, LLC