TV Fool  

Go Back   TV Fool > Over The Air Services > Help With Reception

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 8-May-2018, 2:07 AM   #1
gordonlw
Junior Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: Asheville, NC
Posts: 7
Attic antenna selection help in Asheville, NC

http://www.tvfool.com/?option=com_wr...90386b0d81d8b8


So I know Asheville area is a challenge due to the mountains. That said our neighborhood (not my house) has a direct line of site to MT Pisgah were the tower for WLOS and a few others is.

Attic mount is a must due to my wife I bought a Mohu - Leaf 50 at best buy just to see what I could get from an indoor. I put it in an upstairs window as close to the spot in the attic as I could. I got most everything but CBS froze up a good bit. This was right in the window, if I moved it back a few feet NBC had issues as well.

So I feel confident a good antenna should work. However I'm concerned that there will not be enough space in the spot in the attic. There is a dormer on the front of the house (where I used the indoor) with vaulted ceilings on the inside. The house is a story and a half with a steep pitch roof. Lots of the attic would be impossible due to the framing, duct work etc. The biggest spot would be behind the dormer so it would have to go through 10+ feet of "open" space before it reached outside. So there is the corner beside the dormer. Again not sure I can fit much there but it's really the only option.

I've linked to some pics that may make more sense. In the pic of the house the spot I stuck the indoor is circled in red and roughly where the attic one needs to go is in green. The pic is a strange angle so the tree looks way taller than it is. For now it's not in the way.

If we can come up with something that will fit/work I'll have questions about the coax etc! Thanks guys!

https://www.dropbox.com/sh/qwtsck1nq...RHdXYe7ba?dl=0
gordonlw is offline   Reply With Quote
Old 8-May-2018, 2:38 AM   #2
Nascarken
Senior Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 136
Hello I believe that the ANTENNA you have can use outside too right why not get a jpole.
and mount it above the window outside.
Nascarken is offline   Reply With Quote
Old 8-May-2018, 2:48 AM   #3
gordonlw
Junior Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: Asheville, NC
Posts: 7
Forgot to mention that I returned it. I really just wanted an idea if it was worth pursuing an attic mount so I tried that first.
gordonlw is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Go Back   TV Fool > Over The Air Services > Help With Reception


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT. The time now is 12:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © TV Fool, LLC