TV Fool  

Go Back   TV Fool > Over The Air Services > Help With Reception

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 10-Aug-2015, 5:26 PM   #1
Pete_lake
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 5
Ideas to get westerly stations. Maybe 2nd antenna?

Hi All:

I currently have an Antennas Direct DB4E antenna & an Antennas Direct CPA Pre-Amplifier pointed easterly and I get Boston & Rhode Island station well.

My Tivo shows the stations to the west in Hartford & Springfield but does not show up on TV (signal too weak I think). Does anyone have any ideas on how I can get the Hartford & Springfield stations too? A second antenna & combiner??

I have included my tvfool signal analysis chart here:
http://www.tvfool.com/?option=com_wr...8e03cb1e63dcb8

Any recommendations welcome

Thank you in advance for your assistance
Pete_lake is offline   Reply With Quote
Old 10-Aug-2015, 5:29 PM   #2
ADTech
Antennas Direct Tech Supp
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,939
Google couldn't find the street address entered. Use the "Online TV Maps" tool to get an accurate plot. Position the balloon directly on your rooftop, then enter an estimated antenna height above ground. Run a new plot and post its link.

Have you tried pointing the DB4e to the west and running a channel scan as a test? I'd recommend doing that first as it doesn't cost anything but some time.
__________________
Antennas Direct Tech Support

For support and recommendations regarding our products, please contact us directly at https://www.antennasdirect.com/customer-service.html

Sorry, I'm not a mod and cannot assist with your site registration.

Last edited by ADTech; 10-Aug-2015 at 5:47 PM.
ADTech is offline   Reply With Quote
Old 10-Aug-2015, 5:42 PM   #3
Pete_lake
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 5
Hi ADTech. I'm not sure what you mean. I have the signal analysis from the mapping tool. Is there something else you need to see ? thx
Pete_lake is offline   Reply With Quote
Old 10-Aug-2015, 5:50 PM   #4
ADTech
Antennas Direct Tech Supp
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,939
An accurate plot from an accurate location. See the warning at the top of your plot in bold then red letters? I've been doing this long enough to know that it means your location as looked up by Google's Maps is inaccurate, perhaps by a few yards, a block, or even more.
__________________
Antennas Direct Tech Support

For support and recommendations regarding our products, please contact us directly at https://www.antennasdirect.com/customer-service.html

Sorry, I'm not a mod and cannot assist with your site registration.
ADTech is offline   Reply With Quote
Old 10-Aug-2015, 8:13 PM   #5
Pete_lake
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 5
Hi ADTech

Maybe I'm missing something, but there is no other options for me in the signal analysis. I see the red letters, and I have entered my exact address. It does not provide anything better. If there is something I can do for more accurate analysis please let me know.

UPDATE: Coordinates= 42.095576,-71.934686 antenna height: 20 ft (above ground level)

Is the approximate location & signal map good enough for any ideas of what I can try?

Thank you

Last edited by Pete_lake; 10-Aug-2015 at 8:23 PM.
Pete_lake is offline   Reply With Quote
Old 10-Aug-2015, 8:20 PM   #6
Jake V
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Virginia!
Posts: 328
Use these directions to create your TV Fool Report: http://forum.tvfool.com/showthread.php?t=14508

Then post the link here.
Jake V is offline   Reply With Quote
Old 10-Aug-2015, 8:24 PM   #7
ADTech
Antennas Direct Tech Supp
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,939
If Google does not have an accurate geo-coding(https://en.wikipedia.org/wiki/Geocoding) of your street address, you end up with its guess.

If its lookup of your home address is not accurate enough, you can click on their "Report map problem" link and submit a correction so future searches for your address will be correct.
__________________
Antennas Direct Tech Support

For support and recommendations regarding our products, please contact us directly at https://www.antennasdirect.com/customer-service.html

Sorry, I'm not a mod and cannot assist with your site registration.
ADTech is offline   Reply With Quote
Old 10-Aug-2015, 8:39 PM   #8
Pete_lake
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 5
Thanks Jake V.... That was what I needed. Here is the accurate plot link. thx again


http://www.tvfool.com/?option=com_wr...8e03fd6061e7fd
Pete_lake is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Go Back   TV Fool > Over The Air Services > Help With Reception


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT. The time now is 5:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © TV Fool, LLC