TV Fool

TV Fool (http://forum.tvfool.com/index.php)
-   FM Fool Discussion/Database Updates (http://forum.tvfool.com/forumdisplay.php?f=5)
-   -   No preamp for FM? (http://forum.tvfool.com/showthread.php?t=15054)

timgr 14-Nov-2014 4:58 PM

No preamp for FM?
 
Hi -

So I have my FM 360 antenna up, but no cable yet.

Here's my report -

http://nmr.mgh.harvard.edu/~reese/Radar-FM.png

I have a question - I read in other posts somewhere that an antenna preamp is not desirable for FM. What's the story with this? I will have a cable run of more than 75' for this antenna, and an amplifier might make sense.

Comments?

ADTech 14-Nov-2014 11:25 PM

Not no, but "HECK, NO!".

All an amp will do is overload your tuner, if it doesn't overload itself first. Those are VERY strong signals

RF insertion loss at FM frequencies in RG6 is very modest, only about 2 dB per 100'.

timgr 15-Nov-2014 7:28 PM

I understand. Thanks for the response.


All times are GMT. The time now is 3:51 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © TV Fool, LLC