TV Fool

TV Fool (http://forum.tvfool.com/index.php)
-   Help With Reception (http://forum.tvfool.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Rescan day flop (http://forum.tvfool.com/showthread.php?t=16671)

samve33 8-Sep-2019 10:23 AM

Rescan day flop
 
Hey guys, been a many years since I've posted here. My antenna system has been working great for all these years thanks to you guys, that is up until now.

9/6/19 was rescan day for one of the main channels I use, WSB, channel 2 out of Atlanta. It's about the only channel the TV really stays on.
Use to come in great, but not anymore. I can get it late evening, but that's it. I mostly like to catch the morning news on it, but that's out right now.
I don't know what frequency it moved to, maybe low VHF which my antennas aren't designed for, I'm not sure.

Anyone got any suggestions what I can do to get this channel back? Thanks.

ADTech 8-Sep-2019 11:45 AM

WSB is currently operating at reduced capability (about 1/3rd of the power of their full license) from an alternate site while their permanent channel 32 facility is completed.

You'll probably just have to wait it out and watch something else in the meantime. It's likely going to be months of waiting, check with the station for updates.

samve33 8-Sep-2019 12:00 PM

Thanks, that explains that then.
Guess I'll have to work around it for now. Hope they'll get it worked out soon.
Thanks much for the information.

ADTech 8-Sep-2019 7:01 PM

It depends on your definition of "soon". It may be yet this fall, it may be next year.



Keep in touch with the station.

Tim 9-Sep-2019 3:55 AM

Quote:

Originally Posted by ADTech (Post 62168)
WSB is currently operating at reduced capability (about 1/3rd of the power of their full license) from an alternate site while their permanent channel 32 facility is completed.

Wow! I don't know where their alternate site is but I am getting a super signal from them now compared to a month ago. WSB has always been borderline in the past. I wish they would stay where they are at!

samve33 9-Sep-2019 11:52 AM

I did have WSB for a little while this morning, but it faded out a little after 7am.
I have found a workaround. There's a WSB Roku app I can use for their news and then switch to a chattanoga station for the rest of ABC's programming, so I should be OK.

ADTech 9-Sep-2019 12:45 PM

Quote:

I don't know where their alternate site is
Temporary facility https://www.rabbitears.info/contour....d470939&site=1


Permanent facility, once completed: https://www.rabbitears.info/contour....4b40b13&site=1


Quote:

so I should be OK.
Making the best of an annoying situation, for sure!

Tim 9-Sep-2019 9:02 PM

Quote:

Originally Posted by ADTech (Post 62176)

Well, that explains why I am getting such a good signal now...they are using the same tower as many of the other Atlanta TV stations that I get so well. When they go back to the previous tower, the signal will be two edge instead of 1 edge. Guess I will enjoy them while I can.

samve33 18-Oct-2019 11:22 AM

Appears WSB is making progress with the new transmitter. They showed a video of a helicopter mounting their new antenna on top of the new tower. Over 900 feet high with 3 or 4 guys waiting at the top to bolt it down. One of those guys sure isn't me, no way!
They're claiming their new signal will be better than before, as long as I get what I had back I'll be happy.
Hopefully it won't be much longer now before they have it operating.

Tim 18-Oct-2019 7:31 PM

Quote:

Originally Posted by samve33 (Post 62326)
Appears WSB is making progress with the new transmitter. They showed a video of a helicopter mounting their new antenna on top of the new tower. Over 900 feet high with 3 or 4 guys waiting at the top to bolt it down. One of those guys sure isn't me, no way!
They're claiming their new signal will be better than before, as long as I get what I had back I'll be happy.
Hopefully it won't be much longer now before they have it operating.

When they swapped to the temporary tower, the signal here went from marginal to great. Hopefully when they move to the new antenna at the original tower location we'll all be able to get a great signal.

samve33 14-Jan-2020 11:18 AM

It's been awhile now and I've lost WSB completely, haven't been able to get a over the air signal at all for some time.
I've been hunting around to see if they ever got the new tower going, haven't been able to find anything.
I'm thinking they have probably switched back to their permanent tower and I've lost them forever. I did see that the new tower is a good bit shorter than the original.
Does anyone know if they are back on their permanent tower? Thanks.

Tim 14-Jan-2020 3:49 PM

I don't know the answer. The old tower they were on had to be rebuilt. Their temporary authorization for the temporary location expires on Feb 5th. Maybe an e-mail to their chief engineer would bring you a direct answer. Sending you a PM.

samve33 14-Jan-2020 10:18 PM

Thanks for the advice of a fellow member here, I did email WSB, this is the reply I got back.

We will be moving back soon...i will send you an email when we get it fired up


All times are GMT. The time now is 7:27 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © TV Fool, LLC