TV Fool

TV Fool (http://forum.tvfool.com/index.php)
-   Help With Reception (http://forum.tvfool.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Tivo Roamio Reception OTA (http://forum.tvfool.com/showthread.php?t=14071)

Jamienk 13-Jan-2014 7:23 PM

Tivo Roamio Reception OTA
 
I just got a Tivo Roamio for Christmas and I'm having problems with poor reception. I had a TivoHD box previously where the Roamio is hooked up now, and didn't have any issues.

The TivoHD is now hooked up to a TV in my basement is is getting OTA via a Mohu MH-ANT1000 Leaf HDTV Antenna Hooked up through the cable system that was previously in my house. The signal goes to both the TivoHD and the Roamio boxes, but only the Roamio has reception issues.

Below is a link to my signal analysis results:
http://www.tvfool.com/?option=com_wr...5b943c71b899ed

Stereocraig 14-Jan-2014 10:24 AM

Quote:

Originally Posted by Jamienk (Post 41167)
I just got a Tivo Roamio for Christmas and I'm having problems with poor reception. I had a TivoHD box previously where the Roamio is hooked up now, and didn't have any issues.

The TivoHD is now hooked up to a TV in my basement is is getting OTA via a Mohu MH-ANT1000 Leaf HDTV Antenna Hooked up through the cable system that was previously in my house. The signal goes to both the TivoHD and the Roamio boxes, but only the Roamio has reception issues.

Below is a link to my signal analysis results:
http://www.tvfool.com/?option=com_wr...5b943c71b899ed

If you tried both units on the same coax and the Roamio has problems, it's either defective, or just poor quality.

Of course, I'm talking about interchanging them, w/in a few minutes and not like well, the other one worked when you used it a few months ago. Right?

Too bad it was a gift, but that's how it goes sometimes.

No static at all 14-Jan-2014 10:54 AM

Please describe your poor reception. Is reception worse overall, or are you missing certain channels? Is the Roamio set for OTA or cable? If set for cable channels, you will not see any UHF stations.

bobdole888 15-Jan-2014 2:45 AM

Quote:

Originally Posted by No static at all (Post 41194)
Please describe your poor reception. Is reception worse overall, or are you missing certain channels? Is the Roamio set for OTA or cable? If set for cable channels, you will not see any UHF stations.

Why don't you go into tivo settings and read the cable signal strength using both the Romio andn the TivoHD at the same location that you have problem with. See how many dB you are getting for signal to noise ratio.
Your Romio should come with 1 yr warranty. So if the problem is the box, Tivo should be able to replace it for you.


All times are GMT. The time now is 10:37 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © TV Fool, LLC